måndag 2 februari 2015

Baka baka liten kaka!

"Nu ska jag göra krabbelurer" säger jag glatt till sonen.
Han tittar misstänksamt på mig.

"Ja alltså, det är en blandning av plättar, amerikanska pannkakor och sockerkaka, försöker jag förklara."

Idén väcktes igår, när en tjej i Retro inspirationsgruppen visade upp en bild på sina nygräddade.
Jag hade nästan glömt deras existens. Gjorde dem ofta som snabblunch på 80-talet, eftersom min mor vägrade baka bullar då vi åt upp dem på en kvart.
Jag hade helt glömt vad de hette, och det är ju inte så konstigt då det låter som något från Pippi Långstrump eller Emils värld.

Krabbelurer?!

Här kommer receptet i form av bilder. De görs med fördel i farmors gamla plättlag och serveras på retroporslin. :-)

4 kommentarer:

  1. Mumsigt värre, jag måste också göra några stycken till kaffet, med den enda skillnaden att mina heter Hastbullar. =)

    SvaraRadera
  2. De är såå goda. Vi brukar göra dem utomhus på grillen under vårvintern! Mums!

    SvaraRadera