tisdag 14 oktober 2014

"Att ha pippi på något" betyder "envisas med att hålla på med något oväsentligt eller irritera andra".
Och ja, det gör jag med all säkerhet.
Som t ex att irritera mina familjemedlemmar genom att fylla vårt hem med oväsentliga prylar.

Och igår var jag väldigt nära att göra det igen.
Kommer ni ihåg bloggen jag skrev om glasservisen ISI? Att jag börjat samla på vaserna men även vill ha drinkservisen, men jag ansåg mig inte ha råd?


Plötsligt händer det, som de säger i lott-reklamen.
På loppisrundan med administratörskollegan Margaretha, sprang jag på inte mindre än två ishinkar ur serien. Alltid en början, tänkte jag och högg den ena!
Men två steg längre bort fick jag en uppenbarelse. Där stod ishinkarnas ishink, Pippi från Kosta, designad av R A Hickman (jag har också sett honom omnämnas som Walter Hickman).


Mycket vill ha mer, tänkte jag och släpade således runt på båda, ända till kassan där jag besinnade mig. VARFÖR ha två drinkserviser när jag så sällan drinkar i hemmiljö?
Motvilligt ställde jag ifrån mig ISI-hinken och valde att enbart köpa ishinkarnas ishink.


Det fina med Pippi är enkelheten, glasbubblan i den tjocka botten och tyngden.
Ett stabilt glas som ej råkar dratta omkull efter att man tagit ett par tre drinkar.


Där på loppisen fann jag även denna kanna. Samma rundning i botten, samma bubbla, men jag har inte lyckats identifiera den som Pippi. Lite skitsamma egentligen då den passar in så bra oavsett.
Det jag lyckats identifiera är att den någon gång i världen seglat med ett av Johnson Lines fartyg, då den är märkt med rederiets namn och logo i botten.

(Tillägg from a little help from my friends och google - Kannan är formgiven av Vicke Lindstrand och troligtvis från hans serie Samba)


Som sagt, mycket vill ha mer, men jag nöjer mig med att i nuläget samla på mig fler delar ur drinkservisen Pippi, där största delen av samlingen kommer från mor och far, inköpt för deras bröllopspeng.
Det må vara irriterande men inte helt oväsentligt!

8 kommentarer:

 1. snyggt! Jag är så hiskeligt dålig på glas! Nu har vi ju äntligen ett barskåp så det skulle ju passa fint att hitta något att samla på! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är också dålig på glas. Sa det till Margaretha igår, att jag tycker det är sjukt tråkigt att inte kunna glas då man så ofta ser glas på loppisar! Snobb som man är vill man ju inte komma hem med något IKEA-producerat. :-)

   Radera
  2. Haha XD precis! Jag känner lite samma sak... Har kommit på mig själv med att tänka "fast tänk om det är nyprod. ikea/coop. Då passar det ju liksom inte in hemma hos mig!"

   Som om precis varenda grej är retro.. Vi har ju faktiskt platt-tv, dator, surfplatta, moderna kläder osv. ;)

   Radera
 2. Oj!! Jag som sålde mina för jag tyckte dom var så små :-/ Kanske gjorde nåt tokigt :-O

  SvaraRadera
 3. Jag samlar också på Pippi :D
  Även jag har den kanna, dock ej Pippi
  Min är signerad Vicke Lindstrand Kosta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inget dåligt köp för 30 kr då. Jag lyckades snoka reda på en på nätet och det ser ut att kunna vara Vickes Samba. :-)

   Radera
 4. Nej så dumt (Om jag får säga det själv) ISI-hinken skall du ha som ljuslykta!!! Den bli ursnygg speciellt om gallret fanns kvar.....?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det fanns kvar. Får tipsa väninnan som köpte den istället om det. ;-)

   Radera